KENT SOKAK YAŞAM

2015 bitti Antalya’nın ulaşım sorunu bitmedi

Antalya Sokakları-Toplu taşımalardaki aktarmaların kaldırılması ve validetörlerin sökülmesinin ardından Antalyalılar yeni yılda toplu taşımada kullanılan Halkkart’ın kaldırılmasından dolayı mağdur oldu.

Antalya’da toplu taşıma sıkıntısı yeni yılda da devam edecek. Antalya’da toplu taşımada kullanılan Halkkart sistemi 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Antalya Kart adlı yeni sistem ise Ocak ayının ortalarında toplu taşıma araçlarında kullanılacak. Toplu taşımalardaki aktarmaların kaldırılması ve validetörlerin sökülmesinin ardından Antalyalılar yeni yılda toplu taşımada mağdur oldu.

Antalya’da Halkkart sistemi, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Antalya Kart adlı yeni sistem ise Ocak ayının ortalarında toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Bu süre zarfında toplu taşıma araçlarına ücretli biniş yapılabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklamayı bugün sabah saatlerinde yaptı. Açıklamada, “Sistem tasfiye aşamasında olduğundan; 01.01.2016 tarihi itibarıyla eski sistem işletmeci firma tarafından kapatılacaktır. Yeni sistem devreye alınıncaya kadar toplu ulaşımda nakit ödeme uygulamasına geçilecektir. Ödemeler mevcut tarife üzerinden yapılacaktır. İndirim hakkı bulunan vatandaşlarımız eski kartlarını sürücüye ibraz ederek, indirimli ücretleri nakit olarak ödeyebileceklerdir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, 1 Ocak 2016’dan itibaren mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait kırmızı renkli siyah plakalı otobüsler ve tramvaylarda eski validatörlerin çalışmaya devam edeceği, bu araçları kullanan vatandaşların eski sisteme ait kartları ile ödeme yapabileceği gibi isteyen vatandaşların da bu araçlarda nakit ödemeyle seyahat edebileceği vurgulandı.

Benzer Yazılar