EMEK MANŞET SOKAK

Eğitim-SEN’den Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Hüseyin Karabulut, ‘Kraldan çok kralcı var’ dedi.

Antalya – EĞİTİM-SEN Antalya Şube Sekreteri Hüseyin Karabulut tarafından yapılan basın açıklaması, üyelerini sıkıştıran ve korkutan tarzda sorular soran müfettişlerin kraldan çok kralcı kesilmelerine değiniyordu. Eğitim sen Şube Sekreteri Hüseyin Karabulut: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulunca görevlendirilen müfettişlerin kimileri de kraldan daha çok kralcı kesilerek, hadlerini aşan sorularla üyelerimizi sıkıştırmaya ve korkutmaya çalışmaktadır.’ Uyarılarda bulunan Karabulut: ‘bir gün hukuk size de gelecek ve bu devran hep böyle gitmeyecek. Yasal olan iş ve işlemleri yapınız ama üyelerimize tuzaklar hazırlamayınız” dedi.

BAKANLIK EĞİTİM- SEN’E BASKICI VE AYRIMCI
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) hak ve özgürlükler konusunda, hukuk dışı girişimlerde bulunmasına değinen Karabulut sözlerine devam etti: ‘MEB çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunmuş, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alan kararlara imza atmıştır. MEB’in yasakçı ve hukuk dışı karar ve cezaları mahkemelerden, yüksek yargıdan birer birer dönmesine değinen Karabulut: ‘ Bakanlık Eğitim Sen’e baskıcı ve ayrımcı uygulamalarını ısrarla sürdürmektedir. Eğitim Sen üyelerini korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemler kullanarak açıkça suç teşkil eden tutumlar içine girmektedir. Mart ayının başında MEB Müsteşarı ve MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı ile birlikte Maarif Müfettişleri Başkanları ile rehberlik, denetim, inceleme ve soruşturma konularında değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Sendikamıza gelen duyumlara göre bu toplantıda müfettişlere Eğitim Sen üyelerine yönelik olarak başlatılan soruşturmalarda mutlaka ceza verilmesi gerektiği ifade edilmiştir. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın bütün okullara gönderdiği ve sendikal eylemlere katılan sendika üyelerinin isimlerinin istendiği, hatta bu şekilde fişlendiği bir ortamda bu iddiaların ortaya çıkmış olması bize göre kesinlikle şaşırtıcı değildir’ diye konuştu.

MEB KENDİSİNİ HUKUKTAN ÜSTÜN GÖRÜYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, kendisini temel hukuk kurallarının üzerinde görmektedir diyen Karabulut,’’ Kendi hukuk birimlerinin kararlarını bile yok sayarak hareket etmeye çalışmaktadır. Eğitim Sen’i ve Eğitim Sen üyelerini siyaseten hedef olarak belirleyip, yıldırmaya ve sindirmeye çalışmaktadır. Kamu MUTLAK görevlilerinin, sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda toplu eylem hakkına sahip oldukları; uluslararası sözleşmelerde, insan hakları sözleşmelerinde, Anayasa’da ve mahkeme kararlarında hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde tanınmıştır. Eğitim ve bilim emekçilerinin iç hukuk ve uluslararası hukukta güvence altına alınan demokratik haklarını kullanması asla suç olarak değerlendirilemez.’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti. ‘Üyesi olunan sendikanın aldığı karara uyarak yapılan iş bırakma eyleminin temel hak ve özgürlükler müfettişler aracılığıyla soruşturma başlatması, bazı illerde müfettişlere “mutlaka ceza verin” talimatı vererek suç işlemesi kabul edilemez’’

Benzer Yazılar