KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

Picasso’dan sonra Andy Warhol Antalya’da

Antalya Kültür Sanat’ta Picasso ve Ara Güler sergilerinin ardından bu kez, “Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak” sözüyle de tanınan Andy Warhol’un dünyaca ünlü eserleri sergilenecek.

Antalya- Gökkuşağı renkleri ve iddialı sergileriyle Antalya kent merkezinde büyük farklılık yaratan Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Picasso ve  Ara Güler sergilerinin ardından bu kez, “Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak” sözüyle de tanınan Andy Warhol’un dünyaca ünlü eserleri sergilenecek.

ATSO tarafından inşaa edilen kültür sanat merkezi AKS’de açılan Picasso orijinal eserleri ve Ara Güler’in  Antalya fotoğraflarından oluşan sergileri, 6 ayda yaklaşık 15 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Suna ve  İnan Kıraç Vakfı  Pera Müzesi’nin danışmanlığıyla ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapan AKS’de, 29 Mart’ta Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden dünyaca ünlü sanatçı  Andy Warhol’un 47 eserinden oluşan serginin açılışı yapılacak. Slovakya’nın ve Avrupa’nın en önemli özel koleksiyonlarından biri olan Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen ‘Herkes için Pop Sanat’ sergisi, 30 Mart- 25  Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

AMERİKAN POP SANATININ ÖNCÜSÜ

1928 yılında  Amerika’da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen  Andy Warhol, 1949 yılında bir grafiker olarak başladığı kariyerini 20. yüzyıl sanatının en ikonik isimlerinden biri olarak tamamladı. Slovak kökenli bir ailenin oğlu olarak önceleri garipsendiği, sonraki yıllarda eleştirdiği ama bir yandan da hayran olduğu Amerikan kültürü ile var oldu ve onu yeniden biçimlendirdi. 1987 yılında 58 yaşında yaşamını yitiren Warhol, Amerikan pop sanatının öncüleri arasında yer aldı. Warhol, çok konuşulan ve tartışılan “Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak” sözüyle de tanınıyor.

Kaynak: DHA

 

Benzer Yazılar