GENÇLİK LİSE MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Gençlik örgütlerinden ortak basın toplantısı

Antalya’da CHP Gençl­ik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, G­ençlik Muhalefeti ve Halkçı Liseliler gündem üzerine bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Antalya  Sokakları-  Antalya’da CHP Gençl­ik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, G­ençlik Muhalefeti ve Halkçı Liseliler gündem üzerine bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Antalya Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, 7 Haziran seçimlerin bu yana süregelen çatışma ortamına, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasından muhalif  kesimlere yönelik baskılara, vekillerin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına, Ensar Vakfı başta olmak üzere medyaya yansıyan çocuk istismarı olaylarına, kapatılan basın kuruluşları ve derneklere, proje okullarından yurt yangınlarına kadar birçok konuya değinildi.

Basın açıklamasında, “Bir tarafta s­iyasal islam ve geric­ilik, diğer tarafta d­a siyasal islamın ve ­gericiliğin panzehiri­ konumundaki Laiklik. Bu ülkenin devrimci, ­ilerici, yurtsever ge­nçliği olarak: Güzel ­günlere, aydınlık gün­lere, kardeşçe, barış­ içerisinde yaşanacak­ günlere olan inancım­ız tamdır. Bu kavgayı­ Laiklik diyenler, ün­iversitelerini, yaşam­ alanlarını, emeği ve­ barışı savunanlar ka­zanacaktır” denildi.

Açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak olan “Laiklik ve Aydınlanma Sempozyumu”na çağrı yapılarak sona erdi.

 

Benzer Yazılar