KADIN MANŞET SOKAK

Antalya Kadın Platformu: “Laikliği savunmak suç değildir”

Yılbaşı gecesi yaşanan Reina katliamı ardından, İstanbul Okmeydanı’nda bir kahvehanede gericiliğe karşı laiklik çağrısı yapan iki kişinini tutuklanması Antalya Kadın Platformu tarafından protesto edildi. Kadın Platformu Bileşenleri, tutuklamaya gerekçe gösterilen metni okuyarak tutuklamalara tepki gösterdi.

Antalya Sokakları- Antalya Kadın Platformu bileşenleri, İstanbul’da yaşanan IŞİD saldırısının ardından, mahallelerde laiklik çağrısı yapan Halkevcilerin, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla tutuklanmalarını düzenledikleri basın toplantısıyla kınadı. Platform üyeleri “Laikliği savunmak suç değildir” diyerek söz konusu metni okudu.

Antalya Halkevi’nde gerçekleşen basın toplantısı tutuklamaya gerekçe gösterilen metnin okunmasıyla başladı. Basın açıklamasını ise Gözde Ayna okudu. Açıklamada, “Bilinmelidir ki laiklik tüm yurttaşlar için yaşamsaldır. Kadınların gerici ve erkek egemen politikalarla kamusal alandan dışlandığı, gericilikle yoğurulmuş baskı, şiddet ve sömürünü arttığı böylesi bir süreçte kadınlar olarak Laiklik savunuculuğunu her fırsatta yineleyeceğiz. Tekmecileri, tacizcileri, bedenimize dil uzatan, yaşamımızı tahakküm altına almayı hedefleyen erkek terörünü laiklik başta olmak üzere kadınların mücadele ilkeleri bertaraf edecek” ifadelerine yer verildi.

Kadın Platformunun okuduğu, tutuklanmaya gerekçe gösterilen metin:

“Bunlar katliamlarıyla hayatı bize zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter artık buraya kadar. Bundan sonra mahallemizde ne IŞİD’ciye ne de herhangi bir cihatçı gerici çeteye izin vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır. Bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demek kardeşlik demektir. İnsanca bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Dinlediğiniz için teşekkür ederiz.”

Benzer Yazılar