MANŞET SOKAK

Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara’dan alkol yasağı açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya Valiliği’nin dün aldığı içki yasağı kararı ile ilgili yaptığı açıklamada bu kararın Antalya’daki turizme ciddi bir zarar vereceğini belirtti.

Antalya –  Antalya Emniyet Müdürlüğünün, 27.04.2017 tarihli  Valilik onayı ile getirdiği açık alanlarda içki içme yasağını değerlendiren CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara “Kentimize, demokrasiye, turizme zararlı bir karar ve uygulamadır’ ifadesini kullandı.

BU YASAK YABANCI TURİSTE NASIL ANLATILACAK
Valiliğin Antalya’da getirdiği içki yasağında açıkça bütün açık alanları tarif edildiğini belirten Niyazi Nefi Kara, “Antalya bir turizm kentidir. Her yıl milyonlarca yabancı turistin geldiği kentimizde bu kararın turistlere anlatılmasını bütün kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Antalya’da turizmin zaten çöktüğü binlerce işletmenin kapandığı bir dönemde bu kararla ülke içinden ya da dış ülkelerden gelecek turistlere Antalya’da “şeriat yasaları hüküm sürmektedir gelme” denmektedir’ dedi.

“KALEİÇİ ESNAFI TEHDİT ALTINDA”
Yaz aylarında Antalya’da yaşayan vatandaşların en büyük eğlencesinin piknik ve mangallar olduğunu söyleyen Niyazi Nefi Kara Valiliğin, piknik alanlarında da içki tüketilmesini yasakladığını hatırlattı. Tarihi ve kültürel mekanları da tarif eden yasaklama kararına dikkat çeken Kara, ‘İlimizin en önemli turizm ve eğlence merkezi olan Kaleiçi’ndeki işletmelerde bu yasak kararı ile tehdit altına alınmıştır’ ifadelerini kullandı.

“BU YASAK KEYFİ EMİRDİR”
Cumhurbaşkanının sık sık vurguladığı “kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” sözlerinin bir kez daha aslında gerçeği yansıtmadığını iktidarın atadığı valilerin uygulamalarından anlamış bulunmaktayız. Valilik, içki içip halkın huzurunu bozanlarla mücadele etmek istiyorsa bu ülkede bununla ilgili çok sayıda yasa vardır. Elbette sarhoş olup huzuru bozanlar yasalardaki yaptırımlara tabi tutulmalıdır. Ancak valilik, sarhoş olup huzur bozmayı değil, miktarı ne olursa olsun piknik alanı, plaj vb. gibi açık alanlarda içki içmeyi yasaklamıştır’ diyen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, yasak kararına aykırı hareket edenlerin cezalandırılacağı ilgili kanun maddesine de dikkat çekerek ‘Gerek Polis Vazife Salahiyetler Kanununda, gerekse Kabahatler Kanununda ilgili maddeler vardır. İlginç olan Valiliğin Kabahatler Kanununun Sarhoşluğu düzenleyen 35. Maddesinden değil, Emre Aykırı Davranışı düzenleyen 32.maddeden cezalandırma isteğidir. Bu da göstermektedir ki bu içki yasağı keyfi bir emirdir’ diyerek Antalya Valiliğini bu keyfi ve akla mantığa sığmayan, Antalya’ya zararlı, anti demokratik kararından bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

Benzer Yazılar