SOKAK YAŞAM

Bin 900 liralık ücret için kampanya başladı

Antalya- DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, asgari ücretin 1900 lira olması için 9 Aralıkta başlattıkları imza kampanyasına herkesin destek olmasını istedi.

Attalos Heykeli önünde toplanan DİSK’e bağlı sendikaların üyeleri, emek örgütü ve siyasi parti temsilcileri “Asgari ücret 1900 net”, “Kıdem tazminatımız güvencemizdir”, “Ayrımsız, şartsız, tüm taşeron işçilere kadro” yazılı pankart açtı. Hükümetin yıl başından itibaren hayata geçirmeyi düşündüğü 1300 lira asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığını belirten DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, bir evde asgari ücretle çalışan 3 kişinin gelirinin bile yoksulluk sınırı olan 4 bin 403 liraya ulaşamadığını dile getirdi.

Aybar şöyle devam etti: “Türkiye çalışma saatlerinin en uzun olduğu, sendikalaşmanın en düşük olduğu ve her yıl 2 bin işçinin öldüğü bir ülkedir. Resmi işsiz sayısının 3 milyon olduğu ülkemizde işsizlik fonundan faydalanan kişi sayısı yalnızca 200 bindir. Kıdem tazminatı da fona devredilerek yağmalanacak yeni bir kaynak yaratılmak istenilmekte” dedi. DİSK olarak kayıtsız şartsız taşeron işçilere kadro verilmesini savunuyoruz diyen Aybar, vatandaşlardan imza kampanyasına katılarak destek vermelerini istedi.
Basın açıklamasının ardından Attalos Meydanı’nda asgari ücretin 1900 lira olması talebiyle ilgili bildiriler dağıtılarak bir imza standı açıldı.

Burada konuşan Aybar, halkı kampanyaya destek olmaya çağırdı

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar