GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

Akdeniz üniversitesi’nde Dilek Doğan için oturma eylemi yapıldı

Antalya Sokakları – Dev-Genç İstanbul Armutlu’da ailesiyle yaşadığı evde polis kurşunuyla sırtından vurularak katledilen Dilek Doğan için bugün Akdeniz Üniversitesi’nde basın açıklaması ardından oturma eylemi yaptı.

18 Ekim sabaha karşı 4.30 civarında ailesiyle kaldığı evde polisler tarafından sırtından vurulan Dilek Doğan 25 Ekim günü hayatını kaybetti. Antalya Dev-Genç İstanbul’da polis kurşunuyla sırtından vurularak katledilen Dilek Doğan için bugün Akdeniz Üniversitesi’nde basın açıklaması ardından oturma eylemi yaptı. Olbia Çarşısı önünde toplanan Dev-Gençliler basın açıklamasında,

“Suruç, Ankara katliamı, Günay Özarslan… Her geçen gün AKP iktidarı tarihine yeni bir katliam daha ekliyor. Şimdi de Dilek Doğan.Dilek günlerce ölüme direndi.Dilek’in ölüsünden dahi korkan katiller önce Dilek’in ölüm haberini saatlerce gizlemeye çalıştılar. Dilek Doğan vurulduktan sonra hakkında soruşturma başlatılmıştır ama Dilek’i vuran polisler belirli olmasına rağmen soruşturma başlatılmamıştır. Bu ülkede katliam yapmak suç değil bu ülkede katledilenleri savunmak suç. Tüm katliamların hesabını soracağız Dilek Doğan’ın hesabını soracağız! ”

12180615_10203662523002162_134961663_o

Basın açıklaması ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapan Dev-Gençliler “Katil devlet hesap verecek”, Katillerden hesap sorduk soracağız”, “Yaşasın halkın adaleti” sloganlarını attılar. Oturma eyleminden sonra eylemi sonlandırlar.

sk

Benzer Yazılar