SOKAK

Dünya birincisi projeyi reddeden TÜBİTAK'tan, okunmuş fasulyeye birincilik

TÜBİTAK dünya birincisi olan projeyi reddetti, okunmuş fasulye projesini birinci yaptı

Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Levent Akbaba, hazırladığı “Canların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi” yle TÜBİTAK’ta birinci oldu. Akbaba’nın araştırması sonucunda, Kur’an-ı Kerim dinletilen bir bitkinin diğer iki bitkiye göre 3 kat daha fazla büyüdüğü “ortaya çıktı.”

“Canlıların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi” ile birinci olan Levent Akbaba’yı ziyaret eden Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Bulgurlu, Kur’an-ı Kerim dinletilen bitki diğer iki bitkiye göre 3 kat daha fazla büyümesine yönelik yaptığı çalışma için öğrenci Akbaba, proje koordinatörleri okulun biyoloji öğretmenleri Feriha Taycı ile Nurhan İlhan’ı tebrik ederek projenin genişletilmesine yönelik bütün çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.

İmam hatip lisesi öğrencisi Levent Akbaba’nın TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladığı ‘Canların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi’ örtü altı seracılıkta kullanılacak.

TÜBİTAK’IN REDDETTİĞİ PROJE İSE DÜNYA BİRİNCİSİ OLMUŞTU

Fasulye birinciliğinin ardından akıllara TÜBİTAK’ın beğenmediği Lise öğrencisi İlayda Şamilgil’in projesi geldi. Bu proje 70’e yakın ülkeden 5 bin fizik projesini geçerek dünya birincisi olmuştu.

İlayda Şamilgil, Polonya’da bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışmaya, üzerinde 1 yıldır çalıştığı “Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem” adlı projesi ile katıldı. Şamilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.

Benzer Yazılar