MANŞET SOKAK

Büro emekçilerinden açıklama: “Yurttaşlığın değil kulluğun hakim olduğu sistemin adıdır Başkanlık Sistemi”

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi’nde bugün Başkanlık Sistemi ile ilgili şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Mustafa Ayar, ”Yurttaşlığın değil kulluğun hakim olduğu sistemin adıdır Başkanlık Sistemi” dedi.

Antalya Sokakları- Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi’nde bugün Başkanlık Sistemi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Şube binasında yapılan basın toplantısında 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘Hayır’ deme çağrısı yapıldı. Mustafa Ayar, ”Yurttaşlığın değil kulluğun  hakim olduğu sistemin adıdır Başkanlık Sistemi” dedi.

img_0838Basın açıklamasını okuyan BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, “Bugün bizlere seçenek olarak sunulan anayasa değişiklikleri ile içerisinde bulunduğumuz OHAL ve KHK diktatörlüğü anayasal güvence altına alınmak istenmektedir” dedi.

“OHAL VE KHK DİKTATÖRLÜĞÜNE HAYIR DİYORUZ”
“15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda fiilen iş güvencesi kaldırılmış, herhangi bir fiile dayandırılmadan hukuksuz, sorgusuz-sualsiz yüz binin üzerinde kamu emekçisi işine son verilmiştir” diyen Mustafa Ayar, başkanlık sistemi ve tek adam rejiminin ülkeyi daha kötü bir noktaya getirebileceğine vurgu yaptı.

Ülkedeki bir çok kesime ve meslek grubuna uygulanan keyfi yaptırımları eleştiren Mustafa Ayar, “Muhalif kesimler üzerinde tutuklamaya kadar varan uygulamalar sürerken, yayımlanan KHK’lerle bir gecede gazeteler, dergiler, televizyonlar dernekler kapatılabilmektedir” ifadelerinde  bulundu.

Ülkenin geri dönülemez bir noktaya gelmesinden endişe duyduğunu dile getiren Mustafa Ayar, “Hukukun ayaklar altına alındığı, anayasa, yasa ve yönetmeliklerin hiçe sayıldığı, denetim mekanizmalarının ortadan kaldırıldığı, modern köleliğin, ucuz, güvencesiz ve sendikasız çalıştırmanın esas hale geldiği, yurttaşlığın değil kulluğun  hakim olduğu sistemin adıdır Başkanlık Sistemi” dedi.

da

Benzer Yazılar