SOKAK

78’lilerden Kenan Evren tepkisi

Cumartesi gecesi yaşamını yitiren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e askeri tören yapılmaması için Antalya’da eylem yapıldı.

Muratpaşa Camii önünde toplanan Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri, Kenan Evren’in cenazesine katılarak arkasından övgü yağdıran, hatta ‘ah vah’ diyenlere dikkat edeceklerini söyledi. Devrimci 78’liler Federasyonu Antalya Temsilcisi Serdar Coşkun, halka ve demokrasiye karşı suç işlemiş ve işlediği suçlar nedeniyle mahkemece müebbet hapis cezası almış bir suçluya devlet töreni yapılamayacağını söyleyerek, “Bu törenin yapılmasına cüret edenler olursa hesap sorarız. Apoletleri sökülmüş böyle bir suçluya askeri tören yapılırsa, bu hukuk tanımazlığa, mahkeme kararını yok sayanlara itiraz ederiz, hesap sorarız” dedi.
‘Katil’ ve ‘işkenceci’ olarak lanse edilen Kenan Evren’e devlet mezarlığından yer arayıp oraya gömmeye çalışanlara da sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekleyen Serdar Coşkun, şöyle konuştu:
“Bu kişilere de itiraz eder, hesap sorarız. Bunları yapmak suçu ve suçluyu övmektir. 12 Eylül faşist darbesine ve darbecilere özenen darbe artıklarını uyarıyoruz. Bizim ülkemizde, katile katil derler, hırsıza hırsız derler, faşiste de faşist derler.”
Açıklamanın ardından eylem sona erdi.

Haber: Süleyman Ekin

Benzer Yazılar