GENÇLİK Röportaj SOKAK ÜNİVERSİTE

Tutuklu gazetecinin haberlerine el konuldu

Yaklaşık iki aydır tutsak olan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve Dicle Haber Ajansı Antalya muhabiri Feyyaz İmrak’ın kaleme aldığı ve yayınlanmak üzere göndermek istediği haberler hapishane yönetimi tarafından imha edildi ve soruşturma açıldı.

Antalya Sokakları Özel –  Dicle Haber Ajansı(DİHA) Antalya muhabiri ve Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Feyyaz İmrak 14 şubattan bu yana Antalya L Tipi Hapishanesi’nde tutsak. Avukatı aracılığıyla muhabirimize ilettiği haberde; tutsak bulunurken kaleme aldığı haberleri posta yolu ile göndermek istediği ancak haber metinlerinin imha edildiğini ve kendisine soruşturma açıldığını söylüyor. Daha önce gönderilen ortak çağrı mektubunda hapishane yönetiminin tutsaklara uyguladığı tecrit ve provakatif tutum dillendirilmişti.

Feyyaz İmrak, Antalya’nın ilk tutuklu gazetecisi ve ‘suçu’ gazetecilik. Şafak operasyonuyla gözaltına alınarak götürüldüğü Sanayi Karakolu’ndaki sorgusunda, eyleme katıldığı iddiasıyla gösterilen fotoğrafların tümünde Feyyaz İmrak’ın çekim yaparken görülmesi rağmen “Elinde neden makine vardı? Neden fotoğraf çekiyordun?” denilerek sorgusuna devam edilmişti.

ya/pi

Benzer Yazılar