KENT MANŞET SOKAK

Kırcami İmar Projesi yeniden gündemde

Antalya’nın imara açılması çok kez tartışılan Kırcami bölgesi bugün bir kez daha Muratpaşa Belediye Meclisi’nde gündeme getirilecek.

Antalya – Antalya’nın şehir merkezindeki en büyük yeşil alan ve tarım arazisi olan 1600 hektar yüzölçümlü Kırcami’nin 30 yıldır çözülemeyen imar sorunu bir kez daha Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin gündemine gelecek. Doğuyaka,  Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan Kırcami için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ikinci kez oylanacak.

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın iptali için İdare Mahkemesi’ne açılan davada, bilirkişi raporunun olumsuz çıkması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın önergesi ile Kırcami’nin 1/25bin ve 1/ 5000 ölçekli Nazım İmar Planlarında revizyon yapıldı. Bu şekilde hem planlarda ki maddi hatalar giderildi hem de yargıda ki dava düşmüş oldu.

Bugün gerçekleşecek olan Muratpaşa Belediye Meclis toplantısında, Kırcami’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı üst planla uygun şekilde yeniden görüşülecek. Muratpaşa Meclisi’nde oylanan proje kabul edilirse onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ

Uygulama İmar Planlarının onaylanması üzerine 30 günlük askı süreci tamamlandıktan sonra Muratpaşa belediyesi İmar Kanunu’nun 18’nci maddesine göre parselasyon çalışmalarını tamamladıktan sonra 30 yıllık Kırcami sorunu çözümlenmiş olacak. Bu arada, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından verilen ‘kamu yararı’ kararının iptali için açılan davada da davayı açan ŞPO’nun bilirkişi raporuna itiraz edeceği öğrenildi.

 

Kaynak:Hürses

Benzer Yazılar